Category Archives: Sa16a

Måndagen den 16/1

Hej Sa16a!

Som ni vet ska de flesta av er gå en liten utbildning nu på måndag där i får förbereda er för att ta hand om fjärdeklassarna i “Alla på snö”. Det betyder att vi inte har svenska som vanligt på måndag den 16/1. Men jag är självklart där och för er som inte är upptagna med utbildning kan det vara ett tillfälle att öva extra eller fråga om något som har med svenskan att göra.

Ja, vi ses på onsdag i vilket fall som helst.

/Anders

Ny starttid för svenskan på onsdag

Hej Sa16a!

Jag har pratat med Eva och hon sa att ni önskade börja senare nu på onsdag. Det är OK, men för min del vore det bäst om vi började 10.30 i salen där vi brukar vara – och så kör vi till runt klockan 12.00. (Om det absolut inte går p g a bussar så får ni höra av er på min mejl).

Vänliga hälsningar Anders Nilsson

PS: Glöm inte att läsa ut och ta med Vinterviken.

Att läsa i Vinterviken till måndagen den 19/12

Läs i Vinterviken till sidan 233 till på måndag.

Jag kommer dessvärre att missa avslutningen på torsdagen. Så onsdagens lektion i svenska + klassråd blir det sista för mig som mentor innan jul. Fundera därför på om det är något litet juligt eller avslutningsliknande ni vill göra under den andra hälften av den rätt så långa onsdagslektionen. Frågesport är ju en möjlighet, men det är ni kanske trötta på.

Anders

Kort inför i Svenska provet imorgon onsdag

Hej Sa16a!

 

När ni läser på analysmodellerna för lyrik respektive noveller, så tänk på att i första hand förstå och kunna använda dem. Till provet imorgon kommer jag att bifoga själva modellernas punkter som ett slags kom ihåg till er. Ni får alltså punkterna, men måste kunna tillämpa dem.

Anders